Kerkvensters
lllll

header3

Welkom op de website van Kerkvensters

Na een lange voorbereidingstijd is in december 2001 het eerste nummer van Kerkvensters verschenen. Dit kerkblad is een initiatief van de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk in Ommen, Vinkenbuurt en Witharen. Het kerkblad is niet opgedeeld in een hervormd en gereformeerd deel, maar volledig geïntegreerd. In de diverse rubrieken zijn beide gemeenten duidelijk herkenbaar. In de beginperiode leidde dit nog wel tot een opmerking, maar inmiddels is het kerkblad volledig geaccepteerd door de gemeenteleden van beide kerken. In ca. 74% van de kerkelijke adressen van beide kerken wordt Kerkvensters gelezen.

 

Met Pasen of Pinksteren, rond de Startzondag en met de Kerst wordt Kerkvensters bij alle adressen van de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk bezorgd. Hierbij proberen wij vanuit de kerken die gemeenteleden te bereiken die geen abonnement op Kerkvensters hebben of die minder betrokken zijn bij de kerk. Verdeeld over het jaar verschijnt er een aantal thema- en jeugdnummers. Door de redactie worden commissie of groepen benaderd om invulling aan het thema te geven of om iets over hun groep of commissie te vertellen. Indien u belangstelling heeft voor het vullen van een themanummer kunt u contact opnemen met de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Via deze website willen wij u actuele en achtergrondinformatie verschaffen. Middels de sub items onder Kerkvensters heeft u de volgende mogelijkheden:

 

 • Electronisch kerkblad: Hier kunt u het kerkblad online lezen of downloaden. De bijlagen die in Kerkvensters verschijnen, staan als apart bestand vermeld. Wel dient u over de gratis Acrobat Reader te beschikken om het kerkblad te kunnen lezen, deze kunt u hier downloaden.
  Acrobat Reader downloaden
 • Abonneeservice: Via deze site kunt u: een abonnement nemen op het gedrukte exemplaar van Kerkvensters, een adreswijziging of een andere wijziging doorgeven.
 • Verschijningsrooster: Deze site geeft u informatie over de spelregels van de aan te leveren kopij. In het rooster is aangegeven wanneer de deadline is voor het aanleveren van de kopij. Dit rooster bevat alle nummers die in het lopende jaar verschijnen.
 • Posters achterzijde: Op deze site staan de spelregels voor het aanleveren van een poster voor de achterzijde van Kerkvensters.
 • Achtergrondinformatie: Via deze site willen wij u iets laten lezenvan wat er achter de schermen van Kerkvensters gebeurt alvorens Kerkvensters bij u in de bus komt.
 • Vacature(s): Hier ziet een overzicht van de actuele vacatures binnen de redactie of de bezorging van Kerkvensters.
 • Activiteitenformulier Gele Katern: Via deze site kunt u uw activiteit doorgeven voor de jaarlijkse Activiteiten of Gele katern. Het formulier is bedoeld voor het doorgeven van alle activiteiten binnen de PKN-kerken van Ommen, Vinkenbuurt en Witharen.
  De jaarlijkse deadline is 1 juni.

Volgende 8 diensten

Orde van dienst/Liturgie

Laatste kerkvensters